2016. máj 24.
Mindenkinek jár egy második esély, mint például Freddynek a teknősbékának

Mindenkinek jár egy második esély, mint például Freddynek a teknősbékának

Mindenkinek joga van az élethez, ez alól az állatok sem kivételek. Tökéletes példa erre Freddy a teknősbéka kinek a páncélja sajnálatos módon 85%-ban megsemmisült egy brazíliai bozóttűznek köszönhetően. A 3D-s nyomtatási technológiának köszönhetően ma már újra teljes értékű életet élhet.

tortoise_receives_01.jpg

Freddyre az Animal Avangers, egy Sao Paulo központú önkéntes csapat talált rá és nem haboztak azon, hogy segítsenek a bajba jutott teknősbékán. A csapat négy állatorvosból egy fogorvosból valamint egy 3D tervező szakemberből áll.

tortoise_receives_03_1.jpg

A tervező Cicero Moraes elmondta, hogy képes megtervezni voltFreddy új páncélját miután összehasonlította más teknőcök páncélját fotókról. Utána már csak pár pontos mérésre volt szükség Freddyről. A protézis négy egymásba kapcsolódó darabból és kukorica alapú műanyagból készült.

tortoise_receives_04.jpg

tortoise_receives_05.jpg

tortoise_receives_06.jpg

Freddy a nevét A rémálom az Elm utcában szereplő Freddy Kruegerről kapta és az új páncéljának köszönhetően kitűnő egészségi állapotnak örvend.

Szólj hozzá!
Szólj hozzá

teknős páncél 85% Freddy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.