2018. aug 09.
Veszélyezteti a férfiak nemzőképességét a szoros boxeralsó?

Veszélyezteti a férfiak nemzőképességét a szoros boxeralsó?

A Human Reproduction című folyóiratban szerdán közzétett kutatás alapján, igen. Azok a férfiak, akik laza bokszeralsót viselnek, magasabb spermiumkoncentrációt mutatnak, mint azok, akik szoros fehérneműt vagy fecskét viselnek. 

man_looking_in_his_boxers_jpg_838x0_q67_crop-smart.jpg

Az új tanulmányban, amelyet a Human Reproduction című folyóiratban tettek közzé, azt írják, hogy a spermium koncentrációja, azaz a sperma milliliterenkénti száma, eltérő volt a két vizsgált csoport között. 
Azok a férfiak, akik inkább a fecskét, vagy egyéb szorosan illeszkedő alsónadrágot preferálták, alacsonyabb follikulus-stimuláló hormonnal rendelkeztek, mint a laza bokszert viselő férfiak. Mivel ez a hormon stimulálja a spermium termelést, a kutatók arra következtetnek, hogy akinek magasabb az FSH szintje, az termékenyebb. 

FSH - folliculusstimuláló hormon az agyban található agyalapi mirigyben (hipofízis) termelődik. Az FSH és a szintén itt termelődő luteinizáló hormon (LH) együttesen vesz részt a női ciklus szabályozásában. A két hormont együttesen gonadotropinoknak nevezzük.

Az FSH mindkét nemben jelen van és az ivarsejtek érési folyamatáért felelős. Férfiakban serkentőleg hat a spermiumok érési folyamatára és segíti az férfi nemi hormonokat megkötő fehérjék termelését (androgén-kötő fehérjék). - webbeteg.hu

 "A fehérnemű választás befolyásolja a spermium termelést. Ez már évek óta kutatási téma" 

- mondta Lidia Mínguez-Alarcón, az új tanulmány vezetője.

A kutatás elsősorban azt vizsgálta, hogy vajon az alsónadrág típusa befolyásolja-e a herefunkciót, beleértve a reproduktív hormonokat és a DNS fragmentációt is.

1.jpg

A vizsgálatba olyan férfiakat vett fel, akiket partnereikkel 2000 és 2017 között a Massachusetts General kórházban meddőséggel kezeltek. A 18 és 56 éves kor közötti férfiaktól spermát és vérmintát vettek, majd egy kérdőívet töltöttek ki a fehérneműviselésükkel kapcsolatban. A 656 férfi közül egy kicsit több, mint a fele (345) arról számolt be, hogy általában laza, bokszer nadrágot visel. Ezek a férfiak fiatalabbak és vékonyabbak voltak a másik csoportnál és gyakrabban vettek forró fürdőket, mint azok, akik passzos alsóneműket viselnek. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a rendszeres marihuána-felhasználóknak aktívabb a szexuális életük. A laza alsónadrágcsoport 25% -kal magasabb spermium-koncentrációt, 17% -kal magasabb spermiumot, 33% -kal több mozgó spermát, és 14% -kal magasabb follikulus-stimuláló hormont mutatott ki, mint a feszes alsónadrágcsoportnál. 

A kutatás ugyanakkor kimutatta azt is, (és most nem elhanyagolandó információ következik) , hogy a két fehérnemű csoport között nem találtunk szignifikáns különbséget a DNS-károsodásban vagy más reproduktív hormonokban.

A vizsgálat vezetője azt is hozzátette, hogy tanulmánya gyengeségei közé tartozik az a tény is, hogy ő és kollégái nem rendelkeztek információval az alanyok életstílusáról és életkörülményeikről, valamint nem kérdezték az alsónadrág pontos anyagát, típusát és márkáját sem. Utóbbiak, azért is igen fontos információk, mert akik melegebb éghajlatról érkeztek, pamut vagy kevésbé légáteresztő alsót hordanak, azoknak a meleg hatására alapjáraton alacsonyabb lehet az aktív spermium számuk. 

Forrás: CNN

komment
Szólj hozzá

nemzőképesség spermium tudomany szoros boxer

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyjuventino 2018.08.09. 21:56:48

Nemzés előtt álló férfiaknak tényleg nem árt odafigyelni az ilyen apróságokra. Sőt még jégakkus here tartó is létezik a megfelelő hőmérséklet fenntartásához. boxeralso.hu/alsogatya-blog1

efi 2018.08.09. 23:06:28

Hülyeség a boxer alsó. Hosszú gatya alá felveszi a delikvens, aztán télen is 40 fokosan izzad a segge.